Norr Final Väst
Syd Öst
Lag-SM 2019
Svenska Padelförbundet
Välkommen till Lag-SM 2019. I länkarna ovan finns all info om de fyra kvalen 10-12 maj samt om finalen 31 maj - 2 juni. Alla resultat LIVE-uppdateras under hela tävlingen.

Årets upplaga spelas i fyra regionskval där alla vinnare kommer kvalificera sig för slutspelet. En extraplats kommer delas ut till 2:an i den region som har flest antal deltagare i kvalet (dubbla bonusplatser i damklassen då en medaljör inte deltar). Medaljörerna från förra året är direktkvalificerade för slutspelet. Vid lika antal deltagare tillämpas lottning. Resultat 2018:

Guld till PadelCrew (damer) & Halmstad (herrar)
Silver till Halmstad (damer) & PadelCrew (herrar)
Brons till Malmö (damer) & Uppsala (herrar)

Kvalen spelas helgen 10-12 maj i Gävle, Örebro, Norrköping och Oskarström. Finalen avgörs 31 maj - 2 juni i Trollhättan.

Tävlingen spelas i lagform där alla spelare i deltagande lag skall vara licensierade för den klubb som man tävlar för. Matcherna spelas i bäst av 3 matcher.

Herrlaget består av en ”lag-trupp” på max 9 spelare. Den ”lag-truppen” är den som skall användas för kval/slutspel. ”Lag-truppen” får ändras mellan kval och slutspel. Laguppställningen är den 6 spelare starka uppställningen som spelar respektive match. Den får justeras från lagmatch till lagmatch.

Damlaget består av en ”lag-trupp” på min 4 spelare, max 7. En eventuell avgörande match spelas mellan två nykomponerade par (paret får inte vara samma som i match 1 eller 2). Uppställningen för den avgörande matchen lämnas in direkt efter att match 2 avslutas.

Utländska spelare får ej deltaga på Klubblags-SM 2019. Svenskt medborgarskap krävs. Dubbla medborgarskap är således godkänt.

Föreningarnas ”lag-trupp” får skifta mellan kval & slutspel så länge spelaren är registrerad för föreningen innan den 31 mars 2019.

Det är tillåtet som förening att representeras av även ett ”B-lag”. Dock är det otillåtet att en spelare representerar båda lagen från sin förening under kval eller slutspel. Är du registrerad i ”lag-truppen” för något av lagen så är det detta du ska representera under hela Klubblags-SM.

Förtydligande: Du kan inte kvala för ”B-laget” och spela slutspelet med ”A-laget”.