Stockholm XX-Masters 2018-2019
Under spelåret 2018-2019 är planen att spela ungefär fem stycken tävlingar på Court 1 i Nacka, på Padelverket i Älvsjö samt i den kommande stora hallen i Spånga (Padelverket). Vi siktar även på en licensierad tävling, en turnering med handikapp och KM. De tre ingår dock inte i Mastersserien.

Tanken med Stockholm XX-Masters är att spelarna samlar poäng i tävlingarna. Vinst i en A-klass ger 1.000 poäng till båda vinnarna. Deltagande ger 10 p. Poängen i B-klassen fungerar på samma sätt men där delas det bara ut 10 % av A-klassens poäng. I länken nedan finns poängfördelningen för alla varianter.

Vid max tre tävlingar räknas all aresultat men får vi ihop fyra turneringar eller fler fäknas alla resultat utom det sämsta. Blir det fem turneringar räknas alltså de fyra bästa resultaten. I slutet av spelåret avgörs Mastersfinalen. Preliminärt spelas finalen helgen 15-16 juni och då både på Court1 och Padelverket. I Mastersfinalen delas det ut dubbla poäng och i A-klasserna kvalificerar sig lagen via antalet poäng. Troligen blir det 16 lag i Herrar A där de tolv bästa lagen deltar plus fyra Wild Card och i Damer A blir det förmodligen 8 lag med sex lag plus två WC.

Den första turneringen var Audi Open 20-21 oktober. Nästa är Court1 Open 10-11 november. Aktuell tabell finns nedan.
Herrar
Damer
Poängfördelning
Gruppspelets startsida